آقای حسین امیرعبداللهیان در این نشست گفت: دستگاه دیپلماسی به ویژه نمایندگی های چندجانبه وظیفه خطیری برای شناسایی و تقویت ظرفیت های بین المللی و منطقه ای جهت همکاری همه جانبه با دیگر کشورها و سازمان های بین المللی برای مقابله موثر با پدیده گرد و غبار بر عهده دارند.
به گفته او، «مقابله با پدیده گرد و غبار در راستای دستورالعمل های ملی آمادگی و مبارزه با آثار زیانبار گرد و غبار از مهمترین اولویتهای دستگاه دیپلماسی است.»
وزیر خارجه گفت: این مهم (طوفانهای گرد و غبار) باید در همکاری نزدیک با سازمانهای ذیربط داخلی و با تمام توان در سطح بین الملل پیگیری شود.
روز گذشته بود که وزیر امور خارجه به وزرای خارجه کشورهای دارای منشاء ریزگرد و یا مبتلا به بحران زیست محیطی حاصل از انتشار گسترده گرد و غبار در منطقه نامه نوشت.
وزیر امور خارجه در این نامه نوشته؛ کشورمان علاوه بر همکاری های فنی دوجانبه برای مهار ریزگردها، خواستار انعقاد یک کنوانسیون منطقهای با مشارکت سازمان ملل متحد و سازمانهای تخصصی آن بخصوص برنامه محیط زیست ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی است.
آقای امیرعبداللهیان در این نامه افزوده لازم است ذیل این کنوانسیون یک صندوق ایجاد شود که کمکهای بین المللی و منطقهای به آن واریز شده و هر چه سریعتر از محل این صندوق مبارزه با پدیده ریزگردها و بیابان زایی هماهنگ تر و سریعتر انجام شود.
گفتنی است؛ رئیس دستگاه دیپلماسی پیش از این نیز در خصوص ضرورت اقدام دوجانبه و جمعی برای مهار پدیده گرد و غبار و بیابان زایی با وزرای خارجه عراق، سوریه، کویت و ترکیه بصورت تلفنی گفتوگو کرد. وی از وزیر خارجه عراق خواست که عربستان نیز بعنوان یکی دیگر از کشورهای منشا و مبتلا به این بحران، این ایده را مورد توجه جدی قرار دهد.